Volvo FM cabines
Volvo FM cabines

Volvo FM cabines

De 6 cabines van de Volvo FM

Van de lage dagcabine tot de ruime Globetrotter

De Volvo FM kenmerkt zich door een gemakkelijke instap met twee treden, uitstekende wendbaarheid en optimaal zicht. Je hebt de keus uit zes cabineformaten: van de compacte dagcabines tot de ruime slaapcabines en Globetrotter-cabine. Welke variant je ook kiest voor het uitvoeren van jouw dagelijkse werkzaamheden: met een state-of-the-art afwerking en veel opbergruimte is de cabine van de Volvo FM de ideale werkplek.

De cabinevarianten van de Volvo FM

Lage dagcabine

De lage dagcabine is ideaal als de Volvo FM is uitgerust met bijvoorbeeld pompen en kranen. De lage dagcabine heeft een binnenhoogte van 148 centimeter (104 cm op de motortunnel).

Dagcabine

Dagcabine biedt een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De dagcabine heeft een binnenhoogte van 164 centimeter (120 cm op de motortunnel).

Slaapcabine

De slaapcabine biedt een comfortabele slaapplek voor één persoon. De binnenhoogte van de slaapcabine is 164 centimeter (120 cm op de motortunnel).

Lage slaapcabine

De lage slaapcabine heeft een verlaagd dak voor extra laadruimte boven de cabine. Deze cabinevariant heeft een binnenhoogte van 148 centimeter (104 cm op de motortunnel).

Globetrotter-cabine

De Globetrotter-cabine biedt een comfortabele slaapgelegenheid voor één of twee personen. De cabine heeft extra veel opbergruimte. De binnenhoogte is 201 centimeter (157 cm op de motortunnel).

Manschappencabine

De Crew Cab biedt plaats aan maximaal negen personen en is speciaal ontworpen voor brandweer- en reddingsvoertuigen. De binnenhoogte is 160 cm (voorzijde) en 161 cm (achterzijde).

Nijwa-Volvo-FM-Crew-Cab

Crew Cab: speciaal voor brandweervoertuigen

De Volvo FM met Crew Cab is speciaal ontworpen voor brandweer- en reddingsvoertuigen. De cabine biedt ruimte aan maximaal negen personen. De Crew Cab heeft grote ramen, een lage deurlijn, grote achteruitkijkspiegels en de optie van maximaal acht camera's, voor goed zicht rondom. De deuren hebben een grote openingshoek om eenvoudig in en uit te kunnen stappen. Het cabine-interieur biedt veel opbergvakken voor helmen, handschoenen en andere noodzakelijke uitrusting.

Nijwa-Volvo-FM-Cabine-Bed-2

Een cabine met comfortabel bed

Overnachten of rusten onderweg? Kies voor een van de cabine-uitvoeringen met een bed dat net zo comfortabel is als thuis. Het onderste bed is 70×200 centimeter. Het matras is 16 centimeter dik en heeft pocketvering voor een uitstekend comfort. Je hebt de keus uit drie varianten: zacht, semi-stevig en stevig. Het bovenbed heeft een comfortuitvoering en een afmeting van 70×190 centimeter of 60×190 centimeter.

Nijwa-Volvo-FM-Opbergen

Veel opbergruimte

Als je dagelijks onderweg bent, moet je voldoende opbergruimte hebben. In de cabine van de Volvo FM kun je alle spullen kwijt:

  • De ruimte boven de voorruit bestaat uit twee opbergvakken met rolluiken en daarnaast vier ISO-vakken, waarvan er één is gereserveerd voor een tachograaf (twee ISO-vakken op de lage cabines).
  • Onder het bed van de slaapcabine en de Globetrotter-cabine zitten twee grote opbergvakken. Ook is er één groot opbergvak van 44 l dat open kan door het matras en het deksel op te tillen.
  • Het slaapgedeelte heeft twee opbergvakken voor tijdschriften en kleine voorwerpen.
  • Het dashboard bevat vier open opbergvakken, een klein opbergvak, een DIN-sleuf, een opbergbakje bovenop het dashboard en een flessenhouder.
  • De dagcabine kan worden uitgerust met een opbergvak van 60 liter met harmonicadeurtjes voor onder andere helmen, lunchtrommel, etc..

Meer weten over de cabine van de Volvo FM?

Onze contactpersonen per vestiging
Richard Slagter

Richard Slagter

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Pascal van der Zwan

Pascal van der Zwan

Verkoop Volvo Trucks, Verkoop Renault Bedrijfswagens
Stuur mij een e-mail
Alex Mutlu

Alex Mutlu

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Gerrit Hallink

Gerrit Hallink

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Huub Janse

Huub Janse

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Peter Veltink

Peter Veltink

Verkoop Volvo Trucks & Renault Bedrijfswagens
Stuur mij een e-mail
Harry van Dam

Harry van Dam

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.