Volvo FH Cabines

De 5 cabines van de Volvo FH

Een comfortabele werkplek, ruim bed en een prettig klimaat. De Volvo FH-cabine biedt een aangename werkplek en ongeëvenaard comfort, of je nu vaak overnacht in je truck of gewoon een comfortabele cabine wilt met veel ruimte. De Volvo FH cabine is leverbaar in vijf cabineformaten: van lage slaapcabine tot de ruime Globetrotter XL en Globetrotter XXL met een extra groot bed.

De cabinevarianten van de Volvo FH

Lage slaapcabine

De lage slaapcabine biedt door het verlaagde dak en de cabinevering extra laadruimte boven de cabine. De lage slaapcabine heeft een binnenhoogte 147 cm (138 cm boven de motortunnel)

Slaapcabine

De slaapcabine biedt een comfortabele slaapgelegenheid voor maximaal twee personen. De slaapcabine heeft een binnenhoogte van 171 cm (162 cm op de motortunnel).

Globetrotter-cabine

De Globetrotter-cabine biedt een comfortabele slaapgelegenheid voor twee personen. De Globetrotter-cabine heeft een binnenhoogte van 205 cm (196 cm op de motortunnel) en veel opbergruimte.

Globetrotter XL

Globetrotter XL biedt een comfortabele slaapgelegenheid voor maximaal twee personen. De binnenhoogte van de Globetrotter XL-cabine is 220 cm (211 cm op de motortunnel).

Globetrotter XXL

De Globetrotter XXL-cabine is de ruimste keuze. Deze cabine heeft een stahoogte van 220 cm (211 cm op de motortunnel) en is, in vergelijking met de XL-cabine, uitgerust met een breder en langer bed.

Globetrotter XL: als ruimte prioriteit heeft

Met een stahoogte van 220 cm geeft de Globetrotter XL-cabine een ruimtelijk gevoel. Chauffeurs die meerdere nachten weg zijn kunnen dankzij de uitgebreide opbergmogelijkheden meer persoonlijke bezittingen meenemen. Het comfortabele bed biedt alles voor een goede nachtrust, waardoor je uitgerust weer achter het stuur plaatsneemt.

Nijwa-Volvo-FH-interieur-cabine-2

Globetrotter XXL: ruime cabine met extra groot bed

De Globetrotter XXL-cabine is de ruimste cabine en is het ideale thuis voor chauffeurs in het internationaal transport. In deze cabine heb je als chauffeur nog meer leefruimte en opbergruimte. De achterwand van een bestaande XL-cabine is 25 centimeter naar achteren verplaatst. De XXL-cabine voegt 600 liter extra volume toe aan de leefomgeving van de chauffeur en biedt een comfortabel bed. Het bed is 25 centimeter breder en 13 centimeter langer dan dat van de XL-cabine. De opbergbakken onder het bed zijn elk 50 liter groter.

nijwa-volvo-fh-interieur-display-chauffeur

Een goede nachtrust op een comfortabel bed

Een goed bed is een must voor een goede nachtrust. De cabines met een slaapgelegenheid zijn leverbaar met een breed bed in verschillende afmetingen:

  • 74×200 cm, met middengedeelte van 81,5 cm breed
  • Of: 74×200 cm, uittrekbaar tot 88×200 cm met middengedeelte van 95,5 cm breed

In de Globetrotter XXL-cabine is het bed 213 centimeter lang. De breedte aan het hoofdeinde, middendeel en ondereinde bedraagt respectievelijk 99/106,5/91 centimeter. Een schuimmatras van 16 cm met pocketvering biedt uitstekend comfort. Er zijn drie opties voor de stevigheid: zacht, semi-stevig en stevig. Daarnaast zijn een verstelbare rugsteun en Comfort-bovenbed (afmetingen 60×190 cm of 70×190 cm) beschikbaar.

Nijwa-Volvo-FH-cabine-3

Veel opbergruimte in de cabine

Als je de hele week onderweg bent, moet je voldoende opbergruimte hebben voor je spullen. De cabine heeft een opbergvak met vier DIN-uitsparingen boven de voorruit en twee grote opbergvakken met roldeuren aan de chauffeurskant en bijrijderskant. De achterwand is voorzien van een lichtgewicht opbergruimte bovenaan met uitstekende verlichting. Onder het bed bevinden zich twee lades met een totale inhoud van 130 liter. Ook zijn er twee kleinere opbergcompartimenten onder het matras aan het voeteneinde (10 liter) en het hoofdeinde (15 liter).


Meer weten over de cabine van de Volvo FH?

Onze contactpersonen per vestiging
Sjarno Waninge

Sjarno Waninge

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Richard Slagter

Richard Slagter

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Alex Mutlu

Alex Mutlu

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Peter Veltink

Peter Veltink

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Harry van Dam

Harry van Dam

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Sjarno Waninge

Sjarno Waninge

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
John Nijzink

John Nijzink

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.