Circulus-Berkel neemt Volvo FL Electric in gebruik
Circulus-Berkel neemt Volvo FL Electric in gebruik

Circulus-Berkel neemt Volvo FL Electric in gebruik

De eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel is onlangs afgeleverd. Vooral de wil en de must om het wagenpark te gaan verduurzamen en het gegeven dat Volvo Trucks een elektrische oplossing voor het zwaardere segment af fabriek kan bieden, waren voor Circulus-Berkel redenen voor de Volvo FL Electric te kiezen.

Circulus-Berkel zet de Volvo FL Electric 4x2-bakwagen in voor het uitleveren van containers. Circulus-Berkel wil stapsgewijs haar hele wagenpark verduurzamen en switchen naar zero-emissie afvalinzameling. Diverse steden waar Circulus-Berkel actief is, gaan vervuilende voertuigen weren. “Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan uiterlijk in 2025 emissievrije zones instellen in hun binnensteden”, vertelt fleetmanager bij Circulus-Berkel, Oscar Faber. “In die zones zijn alleen schone voertuigen welkom. Gelet op het feit dat een truck voor distributiewerk bij ons zeker 10 jaar meegaat, is het zaak om op die ontwikkeling tijdig te anticiperen.”

volvo-fl-electric-circulus-berkel-detail

Volvo FL Electric heeft GVW van 16,7 ton 

Circulus-Berkel zet de Volvo FL Electric in voor de uitgifte van containers. “Denk aan het leveren van nieuwe containers, het vervangen van kapotte containers bij particulieren en het halen en brengen van rolcontainers bij evenementen”, vervolgt Oscar Faber. De Volvo FL Electric heeft een GVW van 16,7 ton. Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert en af fabriek levert, speelde een belangrijke rol bij de keuze voor de Volvo FL Electric.

Actieradius

De Volvo FL Electric van Circulus-Berkel wordt voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk voor een voldoende actieradius voor de inzet van het voertuig. “We beginnen met één truck om te kijken wat er mogelijk is en hoe we het potentieel maximaal kunnen uitnutten om zoveel mogelijk kilometers uit het voertuig te halen. De ervaringen die we met deze truck opdoen, gebruiken we bij het verduurzamen van ons volledige wagenpark”, vertelt Oscar Faber.

volvo-fl-electric-circulus-berkel

Over Circulus-Berkel 

Circulus-Berkel verzorgt het afvalbeheer en taken in de openbare ruimte voor negen gemeenten: Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Circulus-Berkel is in 2014 tot stand gekomen uit de fusie tussen Circulus B.V. te Apeldoorn en Berkel Milieu N.V. te Zutphen.

Meer weten?

Neem contact op volvo-fl-electric-circulus-berkel-staand

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.