Code 95
Code 95

Code 95

Iedere chauffeur moet voldoen aan de EU-bijscholingsrichtlijn. Waarom dan niet ervoor zorgen dat het mes aan twee kanten snijdt, waardoor het meest optimale uit truck en chauffeur gehaald kan worden.

Nijwa Groep biedt een uitgebreid trainings- en cursusprogramma dat voldoet aan de EU-richtlijn 2003/59/EG (Code 95) met betrekking tot de 35 uur verplichte nascholing van beroepsvrachtwagenchauffeurs. De nascholing zorgt voor een hogere verkeersveiligheid, lagere kosten voor uw transportbedrijf en minder negatieve milieueffecten.

  • Veilig Lading Zekeren
  • Efficiënt Gebruik Tachograaf
  • Zuinig rijden
  • Gezonde leefstijl
  • Veilig Werken
  • Productkennis voor Onderweg
  • Veilig Rijden (BBS)
  • Kennis van de weg

De veelzijdige opleidingen kunnen 5 tot 10% brandstofbesparing opleveren. De trainers hebben lange ervaring in het transport en geven de trainingen aan de hand van de praktijk.

35-uur nascholing (Code 95) in acht cursussen

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Alles is afgestemd op het dagelijkse werk van de chauffeur. En het hele cursusprogramma kan ook nog eens worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf waar de chauffeur werkt.

Ik wil graag meer informatie over de trainingen
Veilig Lading Zekeren Code 95

Veilig Lading Zekeren Code 95

Het doel van de training is om chauffeurs zo verantwoord mogelijk lading te laten zekeren. Dit helpt chauffeurs om ongevallen en boetes te voorkomen. In de training wordt tevens aandacht besteed aan de manieren waarop chauffeurs zichzelf kunnen beschermen tijdens het laden en lossen.

Meer informatie
Efficiënt Gebruik Tachograaf Code 95

Efficiënt Gebruik Tachograaf Code 95

De training geeft inzicht in wetgeving, zoals rij- en rusttijden en hoe deze effectief kunnen worden toegepast. Daarnaast leer je hoe je een positieve invloed kunt hebben op de omzet van het bedrijf.

Meer informatie
Zuinig Rijden Code 95

Zuinig Rijden Code 95

Zelfs de beste chauffeur heeft wat aan deze cursus. Aan de hand van praktische tips en rijden in de praktijk wordt in de meeste gevallen een brandstofbesparing bereikt van 5 tot 10 procent. De cursus kan worden aangepast aan specifieke wensen. Het loont om de training steeds op te nemen in de verplichte nascholing. 

Meer informatie
Gezonde Leefstijl Code 95

Gezonde Leefstijl Code 95

Weet u wat u moet doen op de plaats van een ongeval? Of om gezond te blijven als u maand na maand op de weg bent? U leert het in de Code 95-chauffeurstraining 'Gezonde Leefstijl'.

Meer informatie
Veilig Werken Code 95

Veilig Werken Code 95

In de training 'Veilig werken' ligt de nadruk op de omstandigheden waarmee je te maken hebt tijdens je werk. Het trainingsmateriaal is ontwikkeld op basis van de veiligheidsonderzoeken van Volvo.

Meer informatie
Productkennis voor Onderweg Code 95

Productkennis voor Onderweg Code 95

In de training ‘Productkennis voor Onderweg’ staat specifieke kennis over de Volvo-truck centraal. Om de truck zo optimaal mogelijk te laten presteren, is het uitermate belangrijk om goede kennis van het voertuig te hebben.

Meer informatie
Veilig Rijden (BBS) Code 95

Veilig Rijden (BBS) Code 95

De Code 95 praktijktraining Behaviour Based Safety (BBS), ook wel Veilig Rijden genoemd, richt zich op rijoptimalisatie: aandacht voor verkeersveiligheid en het verhogen van het risicobewustzijn. Dat resulteert in een zuiniger rijstijl, minder slijtage en kan zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Meer informatie
Kennis van de Weg Code 95

Kennis van de Weg Code 95

Veilig deelnemen aan het verkeer is voor iedere vrachtwagenchauffeur van groot belang. Je zit immers dag in dag uit op de weg. In de theorietraining ‘Kennis van de weg (U47)’ staan daarom verkeerseducatie en -wetgeving en rijgedrag centraal.

Meer informatie

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.