De Volvo FH-kilometervreters van Kamphuis Transport
De Volvo FH-kilometervreters van Kamphuis Transport

De Volvo FH-kilometervreters van Kamphuis Transport

Kamphuis Transport uit Gramsbergen heeft drie Volvo FH 6x2-trekkers met gezamenlijk meer dan 6 miljoen kilometer op de teller Het geheim? “We zijn zuinig op wat we hebben, laten mankementen direct repareren en het onderhoud uitvoeren dat ze nodig hebben.”

Getrouwd met Volvo

Kamphuis Transport is vooral actief in de bouwlogistiek met uiteenlopende trailers. Naast deze activiteiten zet Kamphuis Transport ook een truck in voor koeltransport. "Wij zijn getrouwd met Volvo”, zegt Seine Kamphuis. “Toen onze vader in ’84 begon met het bedrijf, was zijn eerste truck een Volvo. Inmiddels bestaat ons wagenpark uit negentien Volvo-trucks en 37 opleggers.”

De broers Seine, Bertus en Hilbert leiden nu het bedrijf en zijn eigenaar van een aantal bijzondere kilometervreters: drie Volvo FH 6x2-trekkers met gezamenlijk ruim 6 miljoen kilometer op de teller. “Deze drie trucks hebben we in 2005 gekocht om er zelf mee te rijden”, zegt Seine Kamphuis. “Het waren, zeker voor die tijd, luxe uitgeruste trucks met onder meer Globetrotter XL-cabine, luchtgeveerde vooras en luchtgeveerde cabine.”

“We zijn nu zeventien jaar verder en zetten deze trucks nog steeds in. Mijn truck heeft nu 1.861.000 kilometer gereden, de truck van Hilbert 1.946.000 en de truck van Bertus 2,4 miljoen kilometer. Daar rijdt nu zijn zoon Mart mee. Ik doe inmiddels vooral de planning en rij niet meer dagelijks. Mijn truck is nu een reserve-auto, maar de Volvo FH’s van Hilbert en Bertus draaien nog volop mee.”

“We zijn zuinig op wat we hebben en gaan er rustig en netjes mee om.”

640_2022_Kamphuis_Gramsbergen-002-web

Onderscheidende techniek

Om de prestaties van de kilometervreters in perspectief te plaatsen: gemiddeld maken trucks bij Kamphuis Transport tussen de 1,2 en 1,6 miljoen kilometer voordat ze worden vervangen. “We zijn zuinig op wat we hebben en proberen het mooi te houden. We gaan er rustig en netjes mee om, laten mankementen direct repareren en het onderhoud uitvoeren dat ze nodig hebben.”

640_2022_Kamphuis_Gramsbergen-005-web

Premium product, premium service

Betrouwbaarheid en service: dat zijn voor Kamphuis Transport de belangrijkste factoren voor hun wagenpark. “Bij Volvo en Nijwa zitten we wat dat betreft prima. Volvo is een premium product en Nijwa biedt premium service. Wij gaan naar Nijwa Veenoord en als je daar komt, word je altijd prima geholpen. Bovendien zijn ze gemoedelijk in de omgang en dat past ook goed bij ons." 

“Ook de band met Volvo is hecht. De afgelopen 38 jaar hebben we ruim veertig Volvo-trucks gehad. Het zijn mooie en kwalitatief goede trucks. Daarnaast onderscheidt Volvo zich door de jaren heen met de ontwikkeling van nieuwe, vooruitstrevende technieken zoals Volvo Dynamic Steering, de I-Shift (Dual Clutch)-versnellingsbak en de onafhankelijk geveerde vooras.”

“Nu is het ook de sport om zo lang mogelijk met deze trucks door te rijden.”

640_2022_Kamphuis_Gramsbergen-007-web

Op weg naar de 3 miljoen

De golden oldies van Kamphuis Transport trekken veel bekijks. “We komen met deze trucks veel op de bouw en daar krijgen we regelmatig reacties dat het mooie trucks zijn die er netjes uitzien. Old but gold, zeggen ze weleens.” 

Mart Kamphuis maakte onlangs een foto van de kilometerstand toen zijn truck de grens van 2,4 miljoen kilometer passeerde. Met een gemiddeld jaarkilometrage van 120.000 kilometer is de mijlpaal van 3 miljoen kilometer voorlopig toekomstmuziek. Al weet je het nooit, zegt Seine Kamphuis. “Laatst is deze truck weer probleemloos door de APK gekomen en ook de andere trucks doen het nog prima. Het drietal oudere FH’s gaat er voorlopig nog niet uit. Nu is het ook de sport om er zo lang mogelijk mee door te rijden.”

Bekijk de Volvo FH

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.