"Wij staan 24/7 voor onze klanten klaar. Renault en Nijwa ook."
"Wij staan 24/7 voor onze klanten klaar. Renault en Nijwa ook."

"Wij staan 24/7 voor onze klanten klaar. Renault en Nijwa ook."

CO2 heeft in de volksmond doorgaans een negatieve associatie. Pool Koudetechniek uit Hengelo doet er juist iets heel nuttigs mee. Voor dit bedrijf is CO2 een middel om koel- en vriesinstallaties te verduurzamen. Voor het transport vertrouwt Pool Koudetechniek op Renault Masters. “Een voertuig dat zich kenmerkt door een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Renault Bedrijfswagens

Pool Koudetechniek levert zijn producten aan bedrijven in Nederland en Duitsland. Service- en projectmonteurs rijden onder meer met Renault Masters van en naar klanten. “We hebben nu veertien gesloten bestelwagens en sinds kort ook een Renault Trafic in ons wagenpark”, zegt Lichtenberg. “We rijden al jaren met Renault Masters, een voertuig dat zich kenmerkt door een goede prijs-kwaliteitverhouding. In de bedrijfsprocessen van onze klanten is een betrouwbare koelinstallatie essentieel. Daarom staan we 24/7 voor onze klanten klaar met onze calamiteitendienst. Dat vraagt om voertuigen waar we van op aan kunnen en de Renault Master voldoet daar in alle opzichten aan.”

Ontdek de Renault Master

Service van Nijwa

Operationeel manager Ruud Lubbers: “Als wagenparkbeheerder kijk je niet alleen naar het voertuig, maar ook naar de service. Bij Nijwa is dat heel goed geregeld. Servicebeurten kunnen altijd zo worden gepland dat het onze dagelijkse operatie niet in de weg zit, mede omdat je ’s avonds tot 22.00 uur terecht kunt in de werkplaats. En Nijwa denkt met je mee. Onze twee nieuwste Renault Master Red EDITIONS hebben bijvoorbeeld parkeersensoren en een achteruitrijcamera en een iets grotere bumper met een opstap, zodat onze mensen eenvoudig in en uit de laadruimte kunnen stappen. Dat waren suggesties van Nijwa waarmee we het werk voor onze mensen veiliger en makkelijker maken.”

Wat doet Pool Koudetechniek?

Pool Koudetechniek ontwerpt en levert koel- en vriesinstallaties voor de industrie, groothandel, verwerkings- en distributiebedrijven. “Onze producten worden in allerlei sectoren toegepast. Van vis- en vleesindustrie tot transportkoeling en op- en overslag”, zegt commercieel manager Victor Lichtenberg.

Duurzaam alternatief

Veiligheid, milieu, laag energieverbruik en een concurrerende prijs staan centraal in de producten die Pool Koudetechniek levert. Het bedrijf combineert deze uitgangspunten in de levering van koel- en vriesinstallaties met natuurlijke koudemiddelen. “Dat is een duurzaam alternatief voor chemische en synthetische koudemiddelen”, zegt Lichtenberg. “CO2, ammoniak en koolwaterstoffen, veelal propaan, worden gebruikt als natuurlijke koudemiddelen en zijn minder belastend voor het milieu dan conventionele koeltechniek.”

Substantiële energiebesparing

Lichtenberg: “Ander voordeel is dat installaties op basis van een natuurlijk koudemiddel tot 15% minder energie verbruiken. Tien jaar geleden waren we een van de eerste bedrijven die hiermee aan de slag gingen en nu zetten we er vol op in. Ons doel: in 2026 moet 97% van onze installaties werken op basis van een natuurlijk koudemiddel.”

Nijwa-Pool-Koudetechniek-Hengelo-1

Optimaal rendement

Pool Koudetechniek hanteert een persoonlijke benadering. “Wij nemen het proces van de klant als uitgangspunt: we kijken wat de vraag naar koeling is, en wat de totale energiebehoefte van een bedrijf is. Vervolgens ontwikkelen we een koelinstallatie die daaraan voldoet én waarvan de restwarmte ook nuttig benut kan worden. Wij gebruiken dus onder andere CO2 als koudemiddel voor onze installaties. Dit koudemiddel leent zich uitermate goed om restwarmte uit de koelinstallatie elders in een bedrijfsproces te gebruiken. Denk aan een vleesverwerker die ’s avonds de complete productieruimte schoonspuit met water dat is opgewarmd met restwarmte van de koelinstallatie. Op deze manier wordt het rendement van de koelinstallatie vergroot.”

Ontdek de Renault Master

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.