De demo ervaring van Germo Logistiek met de Renault Trucks T EVO
De demo ervaring van Germo Logistiek met de Renault Trucks T EVO

De demo ervaring van Germo Logistiek met de Renault Trucks T EVO

Germo Logistiek testte de nieuwe Renault Trucks T EVO in de praktijk. “De chauffeurs zijn echt enthousiast.”

Germo Logistiek uit Lochem is gespecialiseerd in het transport van vloeibare levensmiddelen, veevoerproducten, huiftransport en rijdende melkontvangst (RMO). “RMO-transport is onze corebusiness”, zegt Emiel Jansen, directeur van Germo Logistiek. In het RMO-transport testte Germo Logistiek onlangs de Renault Trucks T EVO demo. Emiel Jansen gaat in op drie belangrijke verbeteringen die ze hebben ervaren tijdens het demorijden.

1. Comfort voor de chauffeur

“RMO-transport gaat 24/7 door en dat betekent dat meerdere chauffeurs een truck delen. Iedere chauffeur heeft zijn persoonlijke voorkeuren qua instellingen. In de vernieuwde Renault Trucks T is de stuurkolom in drie richtingen verstelbaar, zodat de chauffeur zelf makkelijk de rijpositie kan instellen die hij wenst. Ook handig: het contactslot met de sleutel is vervangen door een startknop op het dashboard. Daardoor heb je rond de stuurkolom meer beenruimte.”

640_2022_Germo_Lochem-002-web

2. Uitstekend zicht

“Melk bemonsteren, contact met veehouders, op een goede manier laden en lossen. Het werk van een RMO-chauffeur is veel meer dan alleen van de boer naar de fabriek rijden en weer terug. Onze chauffeurs vinden het vooral belangrijk dat ze beschikken over een goed stuk gereedschap. In ons werk is goed zicht bijvoorbeeld erg belangrijk om veilig te kunnen manoeuvreren op het erf bij de boer, waar we ook ’s nachts komen. De Renault Trucks T EVO heeft LED-verlichting. Dat is een verschil van dag en nacht met het vorige model: LED-licht verbetert het zicht aanzienlijk en daarmee ook de veiligheid.”

640_2022_Germo_Lochem-003-web

3. Zuinig

“Ook het verbruik is een belangrijk onderdeel. De demotruck had een 13-liter mot die erg goed scoorde. Met een besparing van 5 à 10 procent is de Renault Trucks T EVO substantieel zuiniger dan het oude model. Zeker met de huidige brandstofprijzen is dat een zwaarwegend aspect.”

Het eindoordeel

“Wij voeren een meermerkenbeleid en sinds 2018 hebben we Renault-trucks in de vloot, op dit moment acht. De vernieuwde Renault Trucks T EVO is qua comfort, brandstofefficiency en zicht duidelijk een stap vooruit ten opzichte van het vorige model. Renault Trucks kan zich op alle onderdelen uitstekend meten met de andere merken in ons wagenpark. Onze chauffeurs zijn echt enthousiast en mede op basis van de succesvolle demo hebben we een order geplaatst voor twee Renault Trucks T EVO 480 4x2-trekkers.”

Ook een proefrit maken met de Renault Trucks T EVO?

Boek jouw proefrit


Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.