Zo maakt Dennis Wintels zijn droom waar met nieuwe Volvo FM
Zo maakt Dennis Wintels zijn droom waar met nieuwe Volvo FM

Zo maakt Dennis Wintels zijn droom waar met nieuwe Volvo FM

Dennis Wintels had altijd al de wens om een eigen bedrijf te beginnen. Toen die kans zich in 2020 door omstandigheden voordeed, waagde hij de stap en was Isolatiebeton Twente BV een feit. Wintels bedient zijn opdrachtgevers met een Volvo FM.

Isolatiebeton Twente is gespecialiseerd in het op locatie produceren en aanbrengen van isolatiebeton. “Ik heb een achtergrond en netwerk in de aannemerij en betonindustrie, dus voor mij was dit een logische stap”, zegt Wintels. “Ik werk vooral in opdracht van aannemers en betoncentrales bij woningrenovaties en uitbreidingen. Met mijn speciaal ingerichte truck produceer ik op locatie schuimbeton. Het grote voordeel van schuimbeton is het isolerende vermogen in combinatie met de draagkracht. Het product is toepasbaar in de woning-, utiliteits-, grond-, weg- en waterbouw en is volledig recyclebaar.”

Volvo FM ingezet als mobiele schuimpomp

Wintels bedient zijn opdrachtgevers met een Volvo FM 430 6x2. De truck is voorzien van een opbouw met een generator, compressoren, pompen en tanks met grondstoffen en water die nodig zijn voor de productie van schuimbeton. “Op locatie wordt een basismortel aangeleverd, in de bak van mijn truck gestort en gemengd met de grondstoffen waardoor schuimbeton ontstaat. Dit mengsel verpomp ik vervolgens in het werk. In feite is mijn truck dus een mobiele schuimpomp.”

Ontdek de Volvo FM

Met niks begonnen

Wintels haalt steeds meer opdrachten binnen. “Terwijl ik met niks begon. Ik had zelfs geen truckrijbewijs, dus dat heb ik snel gehaald. In de zoektocht naar een geschikte truck heb ik bij verschillende dealers en merken gekeken. Met Nijwa Groep had ik de juiste klik. Wijnand Derkman van Nijwa heeft mij echt perfect geholpen. Op basis van mijn wensen heeft hij een Volvo FM gespecificeerd waarmee ik perfect uit de voeten kan: volledig luchtgeveerd en met een gestuurde naloopas zodat ik ook op krappe locaties klanten kan bedienen, alle denkbare veiligheidssystemen en Work Remote. Met deze draadloze afstandsbediening kan ik allerlei functies bedienen terwijl ik naast de truck sta, zoals de luchtvering, de motor en de PTO. Ook heeft Wijnand de afstemming met carrosseriebouwer IJntema en pompleverancier Mesken voor zijn rekening genomen zodat ik daar verder geen omkijken naar had en me kon concentreren op het opstarten van mijn bedrijf. Het vertrouwen dat ik direct had bij Nijwa is volledig waargemaakt.”

Nijwa-Isolatiebeton-Twente-2

Truck is ode aan vader

De truck van Wintels heet ‘Theo’. “Vernoemd naar mijn vader. Hij is inmiddels negentien jaar geleden overleden en toch heb ik het gevoel dat hij mij op de achtergrond heeft bijgestaan, waardoor ik de stap naar een eigen bedrijf heb kunnen zetten. Op deze manier is hij ook onderdeel van het bedrijf."


Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.