Droom komt uit met nieuwe Volvo FH
Droom komt uit met nieuwe Volvo FH

Droom komt uit met nieuwe Volvo FH

De grootste wens van chauffeur Don Wedema: rijden met een Volvo-truck. Zijn blijdschap was dan ook groot toen zijn mede-eigenaren bij Mandema Transport Sappemeer instemden met de komst van een nieuw merk in de vloot. Nu is Don onderweg met een Volvo FH 500 6x2-trekker. “Je kunt hem niet gelukkiger maken.”

Van paardenkracht naar pk’s

Nieuwe dingen aanpakken: het zit in het DNA van Mandema Transport Sappemeer. Het bedrijf bestaat sinds 1935 en is sindsdien letterlijk en figuurlijk herhaaldelijk nieuwe wegen ingeslagen. “In de begintijd werden goederen met paard en wagen vervoerd”, zegt Linda Mandema. “Na verloop van tijd kwamen er trucks en is er van alles vervoerd: stro, zakgoed, groenten en fruit en later ook machines. Vanaf 2000 zijn we ons vooral gaan richten op ferrywerk. Tegenwoordig doen we met vier trucks en semi-trailers en tautliners allerlei verschillende soorten transport.”

“We staan altijd open voor nieuwe dingen en mijn partner is een echte Volvo-fan.”

Volvo FH 500 Mandema Transport Sappemeer

Is het echt waar?

Linda Mandema runt het bedrijf nu samen met haar partner Don, broer Tonny en nicht Gea Tepper. “We hebben allemaal onze eigen opdrachtgevers. Gea rijdt vooral stukgoed, Don vervoert visresten naar een vismeelfabriek in Duitsland, Tonny levert landbouwmachines af en ik doe het transport van leidingen.”

“Dat doen we met vier trucks en tot begin dit jaar waren die allemaal van hetzelfde merk. We staan altijd open voor nieuwe dingen en mijn partner is een echte Volvo-fan. Toen een van onze trucks aan vervanging toe was, zijn we met elkaar om tafel gegaan en hebben we besloten om toch eens voor een ander merk te gaan en te kijken hoe dat in de praktijk bevalt. Toen we met zijn allen de keuze hadden gemaakt voor een Volvo, kon Don dat in eerste instantie bijna niet geloven. Hij vroeg wel drie keer of het echt serieus was.”

Volvo FH Mandema Transport Sappemeer Volvo FH

‘A dream becomes reality’

Op de cabine van elke truck van Mandema staat een unieke tekst bedacht door de chauffeur. Op de nieuwe Volvo FH staat de tekst: ‘A dream becomes reality’. “Heel toepasselijk voor Don. Hij was al in de zevende hemel toen we besloten dat er een Volvo-truck kwam en nu hij sinds begin dit jaar met de truck rijdt, is hij helemaal blij. Je kunt hem niet gelukkiger maken, hij vindt het echt geweldig.”

“Ik heb zelf ook al een keer achter het stuur gezeten van de Volvo FH en het was een genot om mee te rijden. De trekkracht is uitstekend, het dashboard en het interieur zijn magnifiek en het rijcomfort is fantastisch. Dankzij een functie als Volvo Dynamic Steering stuurt deze truck ontzettend licht.”

Ontdek de power van de Volvo FH Volvo FH-trekker Mandema Transport Sappemeer

Brandstof besparen met zuinige truck

De configuratie kwam tot stand in overleg met de verkoper van Nijwa Veendam. “We hebben onder meer gekozen voor de zuinige Turbo Compound-motor. Daar hebben we goede recensies over gehoord en we zijn benieuwd naar de prestaties in ons werk. Pas over een lange periode kun je daar echt conclusies over trekken, maar tot dusver is het verbruik goed. De truck is behoorlijk zuinig.”

Ontdek hoeveel je kunt besparen

De zekerheid van een servicecontract

De aanschaf van de Volvo FH was ook de eerste kennismaking met Nijwa. “Daar zijn we heel tevreden over. De verkoper is een man van zijn woord. Een afspraak is afspraak en vragen worden snel beantwoord. Het onderhoud gaan we laten doen bij Nijwa Veendam. Daarvoor hebben we een onderhoudscontract afgesloten.”

Ontdek de voordelen van een servicecontract Linda Mandema

Meer weten over de mogelijkheden van de Volvo FH?

Neem contact met ons op

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.