FOOX over het gemak van de Renault Master
FOOX over het gemak van de Renault Master

FOOX over het gemak van de Renault Master

Van zoetwaren, koude en warme dranken, ijs, snacks en tabakswaren tot disposables, schoonmaakartikelen en kantoorartikelen. Groothandel FOOX levert dagelijks een grote hoeveelheid producten aan winkels, pompshops, horeca, bedrijven, scholen, sportverenigingen en instellingen. Dat doet het bedrijf onder meer met Renault Masters.

Multi-inzetbare voertuigen

FOOX belevert al zijn klanten zelf. “Ook de winkelier die alleen een pak koffie of thee afneemt”, zegt Hoofd Logistiek Herman Kruidhof. "Transport is dus een heel belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Gelet op ons brede assortiment en het feit dat we onze activiteiten verbreden, moeten onze voertuigen geschikt zijn voor alle type producten.” 

640_2021_Foox_Hoogeveen-015

Renault Masters voor geconditioneerd transport

FOOX Hoogeveen heeft nu twintig voertuigen in de vloot, waaronder Renault Masters gesloten bestelwagens, Renault Master platform cabines met koel-vriesopbouw en een Renault Trucks D Wide 280 4x2-bakwagen. “Een groot deel van onze trucks is geschikt voor geconditioneerd transport. Een paar jaar geleden waren we op zoek naar bedrijfswagens die we ook voor dit werk kunnen inzetten. We hadden al Renault Masters als gesloten bestelwagen, en zo was de link met Nijwa snel gelegd. We hebben hen gevraagd welke mogelijkheden de Master bood voor geconditioneerd transport.”

“Het voorstel van Nijwa was een Renault Master platform cabine met een koel-vriesopbouw met drie compartimenten: een vriesgedeelte, een koelgedeelte en een gedeelte voor andere producten. Deze Masters zijn uitgevoerd met luchtvering wat voor onze chauffeurs uiterst comfortabel is. We kunnen met deze voertuigen zowel diepgevroren producten bezorgen, als producten die gekoeld of op kamertemperatuur moeten worden vervoerd, zoals boeken. Dat geldt overigens ook voor onze Renault-truck, die heeft dezelfde compartimenten.”

Luisteren, meedenken en oplossingen aandragen

Kruidhof ziet in de transitie een belangrijke rol weggelegd voor de dealer. “Luisteren en meedenken zijn voor ons belangrijke aspecten. Dat, als je een vraagstuk op tafel legt, de dealer zaken uitzoekt en met een voorstel komt, zoals Nijwa deed in onze zoektocht naar een bedrijfswagen voor geconditioneerd transport. Op dezelfde manier hebben we nu ook contact over de mogelijkheden van alternatieve brandstoffen en wat voor ons het beste is om te doen.”

Hartelijk geleverd!

“Vanuit Hoogeveen bedienen we klanten in Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland en de kop van Utrecht”, zegt Kruidhof. “Ons motto is: ‘hartelijk geleverd!’. In feite is de chauffeur het gezicht van ons bedrijf voor de klant. We zetten daarom zoveel mogelijk vaste bezorgers in op onze routes die precies weten hoe en waar de producten moeten worden neergezet bij de klant.” 

640_2021_Foox_Hoogeveen-001

65.000 artikelen

FOOX heeft zich in de loop der jaren weten aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. “We zijn begonnen als een tabaksgroothandel”, zegt Kruidhof. “Een jaar of twintig geleden zagen we in dat het aantal rokers zou dalen en hebben we onze werkzaamheden verbreed. Toen zijn we ook andere producten gaan leveren. “

“Inmiddels hebben we een zeer breed assortiment met 65.000 artikelen, variërend van schoonmaakartikelen, disposables en hygiënepapier tot zoetwaren, frisdranken, koffie en thee en bedienen we een groot aantal opdrachtgevers. Tevens hebben wij agentschappen voor diverse biermerken en zijn we officieel partner van Jacobs Douwe Egberts op het gebied van koffiemachines.”

Nieuwe kansen benutten

FOOX kijkt continu naar nieuwe kansen. “Een van de ontwikkelingen die nu bij ons spelen is BLEND: Bundeling Logistiek en Distributie”, zegt Kruidhof. “We zijn een samenwerking aangegaan met het Centraal Boekhuis. We leveren nu boeken voor het Centraal Boekhuis bij zaken waar wij onze producten leveren. Dat is voor alle partijen een win-win situatie. Het bespaart het Centraal Boekhuis een stop, wij hebben meer lading en de winkelier krijgt maar één partij over de vloer voor bevoorrading in plaats van twee. We kijken nu of we meer van dit soort activiteiten kunnen toevoegen. Ons grote voordeel is ons fijnmazige distributienetwerk door heel Nederland, dit is voor eventuele partners zeer interessant.”

“We hebben de ambitie om in 2030 CO2-neutraal te werken.”

CO2-neutraal werken

Bijtijds inspelen op veranderingen betekent dat FOOX ook de ontwikkelingen op het gebied van alternatieve brandstoffen met meer dan gemiddelde interesse volgt. “We hebben de ambitie om in 2030 CO2-neutraal te werken. Daarom kijken we nu ook nadrukkelijk naar de mogelijkheden van alternatieve brandstoffen.”

“Her en der wordt bij andere vestigingen van FOOX geëxperimenteerd met voertuigen op groen gas en elektrische auto’s. Elektrisch en waterstof lijken voor ons type werk het meest kansrijk, maar moeten nog wel verder worden doorontwikkeld om voor ons echt een alternatief te zijn voor diesel. Actieradius is voor ons bijvoorbeeld een belangrijk punt want als FOOX Hoogeveen bestrijken we een groot gebied.”

640_2021_Foox_Hoogeveen-011

“Nijwa luistert, denkt mee en komt met voorstellen.”

Benieuwd naar een oplossing op maat voor uw transportvraag?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

640_2021_Foox_Hoogeveen-002

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.