Nieuw LNG en CNG-tankstation naast Nijwa Hengelo
Nieuw LNG en CNG-tankstation naast Nijwa Hengelo

Nieuw LNG en CNG-tankstation naast Nijwa Hengelo

LNG- en CNG-rijders kunnen vanaf eind juni tanken bij een nieuw tankstation in Borne. Het tankstation bevindt zich naast de vestiging van Nijwa Hengelo en is het eerste vulpunt in Twente waar beide duurzame, alternatieve brandstoffen kunnen worden getankt.

Het tankstation op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp is strategisch gelegen bij de snelweg A1 (afslag 29) en het knooppunt met de A35 (knooppunt Buren). Daardoor is het tankstation eenvoudig toegankelijk voor onder andere trucks en voor zowel regionaal als internationaal verkeer.

Het vulpunt is 24/7 open. Aan de pomp zijn naast LNG en CNG+ ook onder meer AdBlue, HVO100, Euro95-E10 en diesel verkrijgbaar. Bestuurders van een elektrische auto kunnen bovendien hun batterij opladen. Het tankstation wordt geëxploiteerd door DCB Energy.

Aantal LNG-tankstations neemt toe

De opening van een nieuw LNG-vulpunt past in een bredere ontwikkeling. Het aantal LNG-tankstations in Nederland en de rest van Europa neemt toe. Op dit moment omvat het netwerk 278 tankstations in Europa – een aantal dat wekelijks groeit. De stations zijn strategisch gepositioneerd langs de belangrijkste transportroutes, waardoor het steeds eenvoudiger wordt om met LNG-trucks Europa te doorkruisen.

Financiële voordelen

Bovendien biedt LNG een aantal financiële voordelen. Zo geldt in Nederland een stimuleringsregeling van 18,7 cent per kilo LNG, is LNG in België vrijgesteld van accijns op brandstoffen, en hoeven trucks die op LNG of CNG rijden in Duitsland tot eind 2023 geen Maut te betalen.



Meer weten over Volvo LNG-trucks?


Meer over LNG Trucks

Meer weten over de mogelijkheden van LNG-trucks voor uw bedrijf?

Neem contact op met uw vestiging volvo-lng-720x480.jpg

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.