Renault Trucks breidt gamma elektrische trucks uit
Renault Trucks breidt gamma elektrische trucks uit

Renault Trucks breidt gamma elektrische trucks uit

Renault Trucks breidt het 100% elektrische gamma uit. De fabrikant kondigt voor 2023 de start van de verkoop aan van twee nieuwe modellen tot 44 ton: de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal vervoer en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouwsector.

Renault Trucks blijft zich inzetten om de energietransitie van zijn klanten te ondersteunen en heeft de ambitie om elektrische trucks voor alle toepassingen aan te bieden. Sinds 2020 brengt de fabrikant een gamma volledig elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton op de markt, geproduceerd in Frankrijk. Het aanbod van elektrische vrachtwagens groeit gestaag en de verkoopvolumes weerspiegelen deze snelle vooruitgang: in 2021 werden 249 elektrische vrachtwagens geleverd en zijn er 613 besteld.

Renault Trucks D E-Tech_1

Uitbreiding E-Tech range

Renault Trucks verhoogt zijn ambities en voert zijn strategie nu op omdat tegen 2030 in totaal 50% van de verkoop elektrisch moet zijn. Tegen 2040 moet 100% van de verkochte voertuigen CO2-neutraal zijn. Vanaf begin 2023 start Renault Trucks met de commercialisering van twee nieuwe modellen tot 44 ton in zijn elektrische gamma: de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal transport en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouw.

Deze nieuwe 100% elektrische modellen van het Renault Trucks-gamma voor zware voertuigen worden uitgerust met twee of drie elektromotoren met een gecombineerd vermogen tot 490 kW (666 pk). Ze zullen ook uitgerust zijn met een Optidriver-versnellingsbak.

Renault Trucks C E-Tech

Actieradius tot 500 kilometer

De Renault Trucks T en C E-Tech zullen uitgerust zijn met twee tot zes lithium-ion accupakketten met een capaciteit van 180 tot 540 kWh. De accu’s van de voertuigen kunnen in 9,5 uur volledig worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 43 kW, of in 2,5 uur met gelijkstroom (DC) tot 250 kW. Deze trucks kunnen 300 km afleggen met één lading en 500 km met een tussentijdse snelle lading van één uur (250 kW).

Renault Trucks D E-Tech

Vijfassige configuratie en drie PTO’s

Om zich gemakkelijk aan elk type carrosserie en dus aan iedere gewenste inzet aan te passen, kunnen de Renault Trucks T en C E-Tech uitgerust worden met drie types PTO (power take-off): elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak.

Deze nieuwe elektrische vrachtwagens zullen een bruto voertuiggewicht van 44 ton hebben en verkrijgbaar zijn in 4x2 en 6x2 trekkerversies en 4x2, 6x2 en 8x4 tridem bakwagens. De Renault Trucks T en C E-Tech zullen in het eerste kwartaal van 2023 op de markt komen. Ze zullen worden geproduceerd in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en-Bresse.

Meer weten over elektrische Renault-trucks?

Benieuwd wat een elektrische Renault-truck kan betekenen voor jouw bedrijf? We helpen je graag verder en geven je advies over hoe je elektrische trucks kunt inpassen in jouw dagelijkse operatie. Meer weten?

Neem contact op Renault Trucks D E-Tech_

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.