‘Renault-trucks hebben de gunstigste kostprijs per kilometer’
‘Renault-trucks hebben de gunstigste kostprijs per kilometer’

‘Renault-trucks hebben de gunstigste kostprijs per kilometer’

Koop je een nieuwe of jong gebruikte trailer? Grote kans dat die door Wichers Trucking uit Vriezenveen is vervoerd. Transport voert het bedrijf onder meer uit met Renault Trucks T & T High-trekkers. “Renault-trucks hebben in onze vloot de gunstigste kostprijs per kilometer en passen precies bij wat wij doen.”

Tankopleggers, kippers, megatrailers van ruim 4 meter hoog of extra lange opleggers met een lengte tot 20 meter. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Wichers Trucking vervoert het. Eigenaar Gerard Harmelink: “In opdracht van trailerfabrikanten halen we trailers en opleggers op bij de fabriek. Deze trailers leveren we aan de dealer of rechtstreeks aan de eindgebruiker. We werken ook voor trailerhandelaren die hun gekochte of verkochte opleggers vervoerd moeten hebben. Alles wat je aan trailers en opleggers op de weg ziet, kunnen wij vervoeren.”

Wichers Trucking Renault Trucks 1

Ondernemen in een nichemarkt

Wichers Trucking begon ooit met vijf voertuigen. “Dat hebben we inmiddels uitgebreid naar een wagenpark met twintig eigen trucks en een groep charters. In zekere zin moet je lef hebben om als bedrijf in deze nichemarkt te stappen. De vraag fluctueert namelijk nogal. Soms is het heel druk, soms is de vraag minder. Het is de uitdaging om daar in je bedrijfsvoering een goede weg in te vinden. Met een verantwoorde bedrijfsvoering zijn we in staat geweest om te groeien.”

“In onze beginjaren hadden we denk ik niet snel een trailer naar Spanje gebracht zonder dat we al een retourrit hadden op het moment dat de chauffeur vertrok. Inmiddels durven we dat wel aan en hebben we het vertrouwen dat we die retourrit alsnog vinden.”

“Alles wat je aan trailers en opleggers op de weg ziet, kunnen wij vervoeren.”

“In de loop der jaren hebben we een sterk netwerk van opdrachtgevers opgebouwd. We mogen gerenommeerde trailerproducenten en -handelaren tot onze klantenkring rekenen. Ons team op kantoor bestaat uit drie zeer kundige en gemotiveerde mensen die de wensen van onze klant zeer goed kennen en zeer snel kunnen schakelen op het moment dat de klant dit van ons vraagt. Mede hieraan danken we ons succes.”

Wichers Trucking Renault Trucks 2

‘Onze trucks zijn kilometervreters’

De chauffeurs van Wichers Trucking gaan letterlijk heel Europa door. “Van Zweden tot Spanje en van Engeland tot Turkije, waar ook veel trailerbouwers zitten. Dat doen we onder meer met acht Renault-trucks. Als het gaat om trucks zijn wij niet merkgebonden. We kijken vooral naar de cijfers. Renault-trucks hebben in onze vloot de gunstigste kostprijs per kilometer en passen precies bij wat wij doen. Onze trucks zijn echte kilometervreters: ze rijden tussen de 200.000 en 250.000 kilometer per jaar.”

“Renault Trucks zijn hele betrouwbare voertuigen waar chauffeurs graag mee rijden.”

'Renault Trucks bieden veel ruimte, goed zicht en zijn mooi'

“Chauffeurs overnachten ook vaak in de truck", vertelt Harmelink. "Daarom moet een truck, naast een gunstige kostprijs per kilometer, comfort bieden. De cabines van Renault Trucks bieden veel ruimte, goed zicht en veel opbergruimte voor de spullen van de chauffeur. Zaken als standairco en standkachel zorgen voor een aangenaam cabineklimaat. Ook zien de trucks er mooi uit. Dat vinden we niet alleen zelf, maar dat horen we ook regelmatig van chauffeurs die bij ons solliciteren.”

Bekijk de Renault Trucks T & T High Wichers Trucking Renault Trucks 3

Wichers rijdt met Renault Trucks T & T High

Wichers Trucking heeft nu twee Renault Trucks T High- en zes Renault Trucks T-trekkers in de vloot. “Onlangs hebben we drie nieuwe Renault Trucks T in gebruik genomen en in 2024 komt er nog één bij. Het begon in 2019 allemaal met één truck. Bij Transport Compleet Hardenberg kwam ik toen in contact met een verkoper van Nijwa en kregen we de kans om een Renault-truck te testen. Aan het eind van het jaar maken we altijd de balans op en het viel me toen op dat er voor die Renault-truck helemaal geen facturen waren voor reparaties. Het zijn hele betrouwbare voertuigen die bijna niet stilstaan en waar chauffeurs graag mee rijden.”

De Renault Trucks T High zelf ervaren?

Plan een proefrit

Eerlijk en oprecht

Alle Renault-trucks zijn geleverd door Nijwa Hengelo. “Als je onderneemt heb je eerlijke partners nodig. Je moet duidelijk zijn, doen wat je zegt en oprecht zijn richting je opdrachtgever. Dat verwachten we ook van onze leveranciers en Nijwa maakt dat waar.”

Meer weten over de Renault Trucks T & T High?

Neem contact met ons op

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.