TVM Award voor laadplein voor elektrische vrachtwagens in Zwolle
TVM Award voor laadplein voor elektrische vrachtwagens in Zwolle

TVM Award voor laadplein voor elektrische vrachtwagens in Zwolle

Het door Nijwa en Tielbeke ontwikkelde laadplein voor elektrische trucks en bedrijfswagens in Zwolle heeft afgelopen zaterdag de TVM Award voor Innovatie gewonnen.

Wijnand Derkman (Nijwa Zero) en Eric van den Beld (Tielbeke) waren de kartrekkers van dit awardwinnende project. Samen met collega’s en partners hebben zij de basis gelegd voor dit succes. Jeroen Vaessen (Nijwa Zero) en Eric van den Beld namen de TVM Award in ontvangst uit handen van jurylid Edwin van Erp, Division-Manager bij Continental Benelux.

Laadplein maakt elektrisch rijden makkelijker

Volgens het juryrapport wonnen Nijwa en Tielbeke de prijs, omdat de bedrijven met hun initiatief voor een gezamenlijk laadplein voorwaarden scheppen voor de energietransitie. “Krachten en middelen worden gebundeld om een stap te zetten richting het gezamenlijke doel in 2025 en 2030. Het initiatief heeft de potentie om schaalbaar als voorbeeld te dienen voor de rest van de sector en zo elektrisch rijden makkelijker te maken.” 

Publieke laadvoorziening voor elektrische trucks en bedrijfsbussen

Het openbare laadplein voor elektrische trucks en bedrijfswagens ligt aan de Botterweg (industrieterrein Voorst) in Zwolle, vlakbij de A28. Daarnaast staan op het naastgelegen terrein van Tielbeke en bij Nijwa ook diverse laadpalen voor eigen elektrische trucks en bedrijfswagens.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.