Volvo Connect: wat is het en wat kun je ermee?
Volvo Connect: wat is het en wat kun je ermee?

Volvo Connect: wat is het en wat kun je ermee?

Wellicht heb je er al eens over gehoord! Ben je de trotse eigenaar van één of meerdere Volvo-trucks, dan kan Volvo Connect je veel werk uit handen nemen. In dit blog legt Nijwa-expert Lars Homma uit welke mogelijkheden Volvo Connect biedt en wat deze voor jou in de praktijk kunnen betekenen.

Nijwa_Volvo_Connect

Klantportaal

Allereerst is het goed om te weten dat Volvo Connect een klantenportaal is waar je van alles over jouw Volvo wagenpark terug kunt vinden. Op één plek, met één keer inloggen, in één overzicht. Volvo Connect geeft je onder meer inzicht in:

  • Jouw wagenpark
  • Jouw digitale onderhoudsboekje (werkplaatshistorie)
  • Jouw brandstofverbruik
  • Jouw tachograaf gebruik

Wanneer je gebruikmaakt van een onderhoudscontract, kun je alle uitgevoerde werkzaamheden terugvinden in Volvo Connect. Verder biedt Volvo Connect diverse services, een verlengstuk van jouw truck. Je vindt hier de volgende services:

Fuel & Environment

Deze service geeft je inzicht in het brandstofverbruik van jouw trucks in de breedste zin van het woord. Aan de hand van verschillende parameters worden het brandstofverbruik en de rijstijl inzichtelijk om potentiële besparingen te realiseren. Data wordt overzichtelijk weergegeven in een dashboard, wat toegankelijk en makkelijk te delen is. Deze data, in combinatie met onze chauffeurstraining, zorgen voor de optimale prestaties van jouw truck.

Positioning

Met deze service heb je realtime toegang tot exacte locatie gegevens van jouw voertuigen, zodat je de transportplanning waar nodig kunt bijsturen of de ideale routeplanning kan bepalen aan de hand van historie of op basis van de actuele routeplanning.

Driver Times

Met Driver Times heb je geen omkijken meer naar het downloaden en uitlezen van de tachograaf en krijg je realtime inzicht in de rij- en rusttijden van jouw chauffeurs. Het downloaden van het tachograafgeheugen gaat automatisch. Met een online archief heb je altijd toegang tot deze data en kunnen snel en eenvoudig analyses worden gedaan. Als aanvulling hierop kun je er ook voor kiezen om de bedrijfskaart 24/7 online te laten beheren. Hierdoor heb je ook geen eigen uitleesapparatuur meer nodig.

Meer weten?

Maak een afspraak. Mijn collega’s en ik helpen je graag verder!

Neem contact met ons op

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.