Volvo Trucks introduceert snellaadnetwerk
Volvo Trucks introduceert snellaadnetwerk

Volvo Trucks introduceert snellaadnetwerk

In Zweden wordt een nationaal netwerk van openbare snelladers voor zware elektrische vrachtwagens geopend. Het laadnetwerk wordt gevoed door hernieuwbare energie. Een nieuwe service van Volvo Trucks maakt het voor transportbedrijven makkelijk om de laadstations te vinden en er toegang toe te krijgen.

Een netwerk voor het snel kunnen opladen van elektrische vrachtwagens is een belangrijk onderdeel van de overgang naar duurzamer zwaar transport. In Zweden zijn er in totaal zo'n 130 laadstations gepland voor 2023 en 2024. De stations worden geëxploiteerd door verschillende bedrijven en Volvo Trucks is een van de betrokken partners.

Laadstations vinden en gebruiken

Volvo Trucks introduceert nu een nieuwe service waarmee transporteurs laadstations kunnen vinden en gebruiken. De service wordt eerst aangeboden in Zweden*, daarna volgen andere markten in Europa en andere delen van de wereld. "Dit is een echte doorbraak voor de elektrificatie van zwaar transport. Onze klanten krijgen toegang tot openbare snelladers in heel Zweden, waardoor elektrisch rijden gemakkelijker wordt dan ooit," zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Volvo Energy

Alle laadstations voor zware elektrische bedrijfsvoertuigen

De nieuwe service staat open voor alle vrachtwagenmerken en toont alle laadstations die geschikt zijn voor zware bedrijfsvoertuigen, ongeacht wie ze exploiteert. De gebruiker kan voor het opladen betalen via het nieuwe platform en in de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om oplaadtijd te reserveren.

"Klanten krijgen betrouwbare informatie over waar laadstations voor zware elektrische vrachtwagens te vinden zijn en ze kunnen er zeker van zijn dat ze een eerlijke marktprijs betalen, zonder verborgen kosten. Met de mogelijkheid om de route op een goede manier vooruit te plannen met een minimum aan administratie, ben ik ervan overtuigd dat dit een belangrijke stap is om elektrische vrachtwagens nog populairder te maken bij fleetowners," zegt Roger Alm. Volvo Trucks werkt nauw samen met laadpaalbeheerders over de hele wereld om het laadnetwerk en de service zo naadloos en snel mogelijk uit te breiden.

Volvo FM Electric

Samen werken aan uitbreiden laadinfrastructuur

Volvo Trucks, onderdeel van Volvo Group, bouwt ook laadinfrastructuur via Milence, een joint venture met Daimler Truck en de Traton Group. De samenwerking zal resulteren in de installatie en exploitatie van ten minste 1.700 krachtige groene oplaadpunten op en nabij snelwegen en logistieke knooppunten in heel Europa. De infrastructuur zal oplaadmogelijkheden bieden voor alle zware batterij-elektrische voertuigen, ongeacht het merk.

Volvo Energy header

Zo werkt de laadservice van Volvo Trucks:

  • De laadservice maakt deel uit van Volvo Connect, de interface van Volvo Trucks voor digitale services.
  • De laadpunten zijn te vinden en te betalen via Volvo Connect en een mobiele app. Een digitale kaart toont de laadstations en of ze beschikbaar zijn. In de nabije toekomst wordt het ook mogelijk om oplaadtijd te reserveren.
  • Bij aankomst bij een laadstation wordt een kaart of mobiele app gebruikt voor identificatie en om het opladen te starten.
  • Gebruikers ontvangen één geconsolideerde factuur.

* De laadservice van Volvo zal in de eerste fase toegang bieden tot 29 laadstations die worden beheerd door OKQ8. Deze laadpunten worden gevoed met groene stroom.

Meer weten?

Neem contact op

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.