Waarom Combigas kiest voor de Renault Master
Waarom Combigas kiest voor de Renault Master

Waarom Combigas kiest voor de Renault Master

Een toevallige ontmoeting op de camping stond aan de basis van het huidige Combigas uit Zwolle. Hoe een klassiek loodgietersbedrijf uitgroeide tot specialist in complexe gasinstallatietechniek, de zekerheden die klanten van Combigas verwachten en de essentiële rol die bedrijfswagens en Nijwa daarin spelen.

“Van oudsher zijn we een loodgietersbedrijf”, zegt Dennes de Vries, algemeen directeur van Combigas. “Ons huidige specialisme is begonnen toen mijn schoonvader in de jaren ’80 op de camping een man ontmoette die bij een gasbedrijf werkte. Ze raakten aan de praat en dat leidde ertoe dat we installaties zijn gaan bouwen om gassen veilig en zuiver te distribueren. Dat is de afgelopen decennia uitgegroeid tot wat we nu zijn: een grote speler in Nederland op het gebied van complexe gasinstallatietechniek voor medische-, industriële- en laboratoriumtoepassingen. Wij ontwerpen en installeren gasdistributiesystemen voor allerlei gassen, behalve aardgas.”

 

“De Renault Masters zijn helemaal ingericht op onze werkzaamheden. Een monteur bij ons is zonder auto eigenlijk geen monteur.”

640_2022_Combigas_Zwolle-011-web

Zekerheid

Het veilig en zuiver distribueren van medische en speciale gassen is complex en de risico’s zijn niet gering. “Onze expertise is het ontwerp en de aanleg van installaties voor een veilige distributie van gassen vanaf de aanlevering tot aan de uiteindelijke toepassing in onder andere werkplaatsen, productiehallen, laboratoria, ziekenhuizen, zorginstellingen en medische centra. Zekerheid is daarbij het sleutelwoord. Als een patiënt op de operatietafel ligt, kan het natuurlijk niet zo zijn dat ze zonder zuurstof, lachgas of kooldioxide komen te zitten. Onze installaties zijn daarom dusdanig ontworpen dat de kans op falen niet of nauwelijks aanwezig is.”

Rijdend magazijn

Naast ontwerp voert Combigas ook de aanleg en het onderhoud uit van complexe gasdistributienetwerken. Voor deze werkzaamheden zet het bedrijf onder meer vier Renault Kangoos, Renault Trafics en acht Renault Masters gesloten bestelwagens in. De Renault Masters zijn rijdende magazijnen. “Bij onze werkzaamheden gebruiken we hele specifieke producten. We hebben een ruime voorraad, die we ook deels in onze bedrijfswagens opslaan. De Renault Masters zijn daar helemaal op ingericht, met onder meer speciale ladekasten voor materialen en laadvloermatten om beschadiging van producten te voorkomen. Een monteur bij ons is zonder auto eigenlijk geen monteur.”

640_2022_Combigas_Zwolle-009-web

“Bij ons staat één ding voorop: die auto moet zo snel mogelijk rijden.”

Landelijk netwerk

Sinds 2016 rijdt Combigas met Renault Masters, die worden geleverd door Nijwa Zwolle. Dat is ook vooral een keuze voor de service van een bedrijfswagendealer, vertelt De Vries. “Vertegenwoordiger Johan van der Struik kwam in 2016 bij ons binnen met een belangrijke belofte: ‘Bij ons staat één ding voorop: die auto moet zo snel mogelijk rijden’. Die zekerheid is precies wat wij nodig hebben. Vanwege de specifieke inrichting en functie kunnen we niet zomaar een andere bedrijfswagen gebruiken.”

“Inzetbaarheid van de Renault Masters is dus voor ons heel belangrijk en Nijwa ontzorgt ons op dat gebied helemaal, ook als er een keer wat is. Onze monteurs zitten verspreid over het hele land. Toen een van onze monteurs onlangs een keer met een motorstoring in Noord-Holland stond, heeft Nijwa ervoor gezorgd dat we bij de plaatselijke Renault Bedrijfswagendealer in Zwaag terecht konden zodat we zo snel mogelijk weer en route waren. Dat we in zulke situaties kunnen terugvallen op een landelijk dekkend servicenetwerk is een extra voordeel.”

 

640_2022_Combigas_Zwolle-013-web

Nieuwe Renault Masters

Binnenkort neemt Combigas drie nieuwe Renault Masters in gebruik. “We zijn heel content met deze voertuigen. Niet alleen over de inrichting, maar ook over het comfort. Onze monteurs maken zo’n 50.000 kilometer per jaar dus dat vinden we ook belangrijk. Daarom kiezen we bijvoorbeeld standaard voor een automaat en dat wordt zeer gewaardeerd.”

Bekijk de Renault Master

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.