Wat kun je van een demotest verwachten?
Wat kun je van een demotest verwachten?

Wat kun je van een demotest verwachten?

Voordat je een truck koopt wil je zekerheid. Een bevestiging dat je de beste truck of bedrijfswagen koopt voor je bedrijfsvoering, werkzaamheden en chauffeur. Nijwa beschikt over een ruime vloot van demovoertuigen die klaar staan om getest te worden. Wat kun je van zo’n test verwachten? Nijwa-expert Walter Peters legt het uit in dit blog.

De enige manier om een truck echt te leren kennen is door er mee te rijden. En dan niet een proefritje van een kwartier, maar echt inzetten in het dagelijks werk. Wij gaan uit van een inzet van een week, soms zelfs twee. Pas dan kun je iets zeggen over het brandstofverbruik, zeker omdat de truck ingezet kan worden op de dagelijkse routes binnen een transportonderneming.

Chauffeur gaat goed voorbereid de weg op

Natuurlijk is er een verschil tussen bedrijven die het type truck al kennen en de bedrijven waarvoor de truck echt nieuw is. Wat we proberen is de kennismaking zo volledig mogelijk te maken. De chauffeur krijgt van ons een volledige introductie van de truck. Welke functies gebruik ik, waar zitten de belangrijkste schakelaars? Maar ook: hoe stel ik mijn stoel en stuur in zodat ik comfortabel achter het stuur zit? We willen dat de chauffeur goed voorbereid op weg kan. Voor de transportonderneming is het brandstofverbruik het belangrijkste en ook daarvoor is het van belang dat de chauffeur weet hoe hij het beste uit het voertuig kan halen. Tot slot wijzen we de chauffeur op de belangrijkste veiligheidsfeatures en natuurlijk de zaken die zijn werkweek veraangenamen.

Brandstofverbruik

Tijdens de demorit kunnen we tegenwoordig de belangrijkste parameters meten. We hebben vaak na twee dagen al inzicht in het brandstofverbruik en ook wat de belasting is van de truck en de omstandigheden. Dat gebeurt via Volvo Dynafleet of Renault Optifleet. We kunnen daarmee nauwkeurig terugkoppelen hoe de rit verloopt en wat aandachtspunten kunnen zijn voor het bedrijf en de chauffeur. Dat meetpunt hebben we nog eens na de demoperiode. Wij vinden het belangrijk de resultaten door te spreken met het bedrijf en de chauffeur. Natuurlijk hebben we de harde cijfers, maar we willen ook weten hoe de chauffeur de periode in de truck heeft ervaren. Soms zijn dat zelfs vier chauffeurs, ook hun mening is belangrijk in het proces.

Een truck moet je ervaren

Door data te verzamelen en de ervaringen te delen kunnen we onze klanten beter adviseren en voor hen het beste uit de demo-periode halen. Zeker wanneer je een truck wil inzetten voor je bedrijf is het noodzakelijk alles goed te kunnen vergelijken. Wij verstrekken de cijfers, transparant, we willen dat de potentiële klant, of onze relatie, op basis van objectieve cijfers een beslissing kan nemen. Uiteindelijk is ervaren de beste manier om te kijken of een truck bij jou en het werk dat je er mee wil uitvoeren, past.

Interesse in een proefrit?

Bekijk onze demovloot
Onze contactpersonen per vestiging
Walter Peters

Walter Peters

Bedrijfsleider
Stuur mij een e-mail

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.