Zeven nieuwe Volvo FL-bakwagens voor Verscentrum ter Brugge
Zeven nieuwe Volvo FL-bakwagens voor Verscentrum ter Brugge

Zeven nieuwe Volvo FL-bakwagens voor Verscentrum ter Brugge

Met de ingebruikname van zeven Volvo FL-bakwagens is het wagenpark van Verscentrum ter Brugge weer helemaal up-to-date. De trucks worden ingezet voor de distributie van versproducten. Het bedrijf koos wederom voor Volvo-trucks vanwege de goede ervaringen met het merk en de service van onze vestiging in Hengelo.

Verscentrum ter Brugge uit Borne is een versgroothandel met een uitgebreid assortiment. Het aanbod varieert van vers vlees en vleeswaren, salades en sauzen tot verpakkingen en schoonmaakartikelen. Voor de distributie zet Verscentrum ter Brugge onder meer zeven nieuwe Volvo FL 250 4x2-bakwagens in. “De Volvo FL-trucks in ons wagenpark waren aan vervanging toe en de keuze was snel gemaakt”, zegt eigenaar Ton ter Brugge. “We rijden al ruim twintig jaar met Volvo-trucks en het zijn uitstekende voertuigen.”

nijwa_Ter_Brugge_Borne-016

Sterker chassis

De Volvo FL-bakwagens zijn voorzien van een 14-tons chassis. Ter Brugge: “Dat is eigenlijk de enige verandering ten opzichte van onze oude trucks, die een 12-tons chassis hadden. We laden veel tegen het kopschot aan en dat zorgt voor veel druk op de vooras. Op advies van Nijwa hebben we daarom nu gekozen voor een 14-tons chassis om wat extra technische reserve in te bouwen om de slijtage te beperken.”

Bekijk de Volvo FL nijwa_Ter_Brugge_Borne-014

Wendbare trucks met makkelijke instap

De Volvo’s FL zijn uitgerust met een koel/vries opbouw met twee compartimenten. “Een vriesgedeelte en een koelgedeelte”, zegt Ter Brugge. “Zo kunnen we met één voertuig alle producten vervoeren die een klant bij ons bestelt. Chauffeurs hebben zo’n 25 à 30 adressen op een dag, dus dat betekent vaak in- en uitstappen. Bovendien zijn veel adressen in de binnensteden waar het soms zeer krap manoeuvreren is. Dat zijn twee belangrijke redenen om voor de Volvo FL te kiezen. De trucks zijn wendbaar en hebben een extreem gemakkelijke instap.”

Andere belangrijke reden is de goede samenwerking met onze vestiging in Hengelo. Ter Brugge: “De lijntjes zijn letterlijk zeer kort, want ze zitten bij ons om de hoek. Al het onderhoud van de trucks laten we uitvoeren door Nijwa en als er een keer iets is, wordt het altijd snel, correct en netjes afgehandeld. Wat ook een fijn stukje extra service is: als je geen tijd hebt om de truck zelf te brengen of te halen voor regulier onderhoud, dan halen zij de truck op en brengen deze terug. De samenwerking met Nijwa is gewoon al jaren heel goed.”

nijwa_Ter_Brugge_Borne-011

Over Verscentrum ter Brugge

Verscentrum ter Brugge bestaat sinds 1970 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ruim veertig medewerkers. In de dienstverlening aan klanten speelt de logistiek een belangrijke rol. Ter Brugge: “We doen vrijwel alle distributie zelf om producten snel en efficiënt te kunnen leveren. Het grootste deel van onze afnemers zijn slagerijen in Noord- en Oost-Nederland. Verder leveren we aan supermarkten, delicatessenwinkels, groentespeciaalzaken en een aantal horecazaken. Onze chauffeurs hebben vaste routes en zijn voor onze klanten echt het gezicht van ons bedrijf. Om hun werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat zij beschikken over goed materieel. Ze zijn zeer tevreden over de nieuwe Volvo FL-bakwagens. Hier kunnen we weer jaren mee vooruit.”

Bekijk alle Volvo modellen

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.