Volvo FMX

  • Motorvermogen: 330 – 540 pk
  • Zes cabineformaten
  • Trekker of bakwagen
  • 4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 8x8, 10x4, 10x6
  • Diesel, biodiesel, HVO
Harry van Dam
Kunnen mijn collega’s of ik je helpen? Harry van Dam Nijwa Veendam
Nijwa-Volvo-FMX-2020

Robuuste truck voor de bouw

Zware ladingen, moeilijk begaanbaar terrein: werken in de bouw vraagt veel van mens en materieel. De Volvo FMX is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden in de bouw – en nu nog sterker. De nieuwe Volvo FMX heeft een nieuwe cabine, meer laadvermogen, innovatieve veiligheidsvoorzieningen en is verkrijgbaar in een groot aantal configuraties.

Kies je kleur
Boek jouw proefrit

Special editions

nijwa-volvo-fmx-in-actie

De krachtigste truck voor heavy duty inzet is nu nog sterker

De Volvo FMX is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en de meest veeleisende opdrachten. Het tandemstel van 38 ton maakt een hoog laadvermogen mogelijk voor extreem zware off-road-toepassingen. Bovendien zijn de luchtgeveerde voorassen vernieuwd, waardoor een voorasbelasting tot 10 ton, of 20 ton voor dubbele voorassen, mogelijk is.

Een kubieke meter extra ruimte

Hoeveel ruimte wil je hebben?

De nieuwe Volvo FMX is verkrijgbaar in zes cabineformaten en biedt tot een kubieke meter meer binnenruimte en verbeterde opbergmogelijkheden, Hoewel de cabine groter is, is de instap met twee treden laag gebleven. Voor de extra hoge off road voertuigen is een robuuste derde instaptrede ontwikkeld.

nijwa-volvo-fmx-chauffeur-display

Alles binnen handbereik in de cabine

Werken in uitdagende omgevingen was nog nooit zo comfortabel en veilig. Vanaf je werkplek heb je uitstekend zicht dankzij een verlaagde deurlijn en nieuwe achteruitkijkspiegels. Het zicht kan verder worden verbeterd door aan de passagierszijde een dodehoekcamera toe te voegen. Een nieuw verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom biedt een ergonomische rijpositie. Het interieur heeft een nieuw dashboard met meer opbergruimte en een modern instrumentenpaneel waarop alle essentiële informatie eenvoudig te zien is. Een optioneel 9-inch secundair display biedt infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabewaking.

De features van de Volvo FMX

volvo-fmx-nieuw-5

Heavy duty bumper kan tegen een stootje

Ruw terrein of druk verkeer? Veeleisende ritten? Uitdagende bouwlocaties? Een ongeluk zit in een klein hoekje. De Volvo FMX heeft een front met gemakkelijk vervangbare stevige onderdelen en is voorzien van een heavy duty-bumper. De bumper is sterk en robuust en beschermt de truck en de nieuwe V-vormige LED-koplampen tegen krassen en deuken.

Vijf assen, rechtstreeks af fabriek

Volvo biedt vijf-assige trucks af fabriek. Dit biedt allerlei voordelen.

 Je krijgt een volledige typegoedkeuring voor het voertuig en voorkomt kostbaar ombouwwerk, waardoor de truck ook eerder kan worden ingezet. 

volvo-fmx-nieuw-bouwtruck

Al tijdens de offertefase kunnen carrosseriebouwers gebruik maken van de chassistekeningen en het voertuig samenstellen dat jij voor ogen hebt. Dat versnelt de doorlooptijd en zorgt ervoor dat het voertuig snel kan worden geleverd.

nijwa-volvo-fmx-tractie

Los gevaarlijke situaties snel en makkelijk op

De Volvo FMX heeft een nieuw tractieregelingspaneel dat helpt om potentieel gevaarlijke situaties snel op te lossen. De chauffeur kan de tractie eenvoudig vergroten door de sperdifferentiëlen in te schakelen met een draaiknop en tegelijkertijd de tractiestatus op het display bekijken.

I-Shift met kruipversnellingen

Als je zware ladingen transporteert, weet je dat wegrijden vanuit stilstand soms lastig is. Vooral op hellingen of bij slechte wegomstandigheden. De automatische versnellingsbak I-Shift maakt het rijden eenvoudiger, veiliger en productiever. Volvo I-Shift schakelt automatisch op het juiste moment.

nijwa-volvo-fmx-mijnbouw-2

Bovendien is I-Shift verkrijgbaar met kruipversnellingen, een unieke optie van Volvo Trucks. Je kunt kiezen uit een of twee kruipversnellingen, plus de aanvullende optie voor extra achteruitrijversnellingen. Door de overbrengingsverhouding kun je heel traag, van 0,5-2 km/u, rijden met totale controle over het motorkoppel. Het startvermogen wordt aanzienlijk verbeterd en de belasting op de koppeling wordt met 75 procent verminderd, wat onnodige reparaties voorkomt.

nijwa-dynamic-steering

Volvo Dynamic Steering: moeiteloos sturen

Totale controle bij lage snelheden, perfecte stabiliteit en minder belastend. Met Volvo Dynamic Steering kan de Volvo FMX verhard en onverhard terrein aan en raakt de chauffeur minder vermoeid. Het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem is ook verkrijgbaar voor dubbele voorassen.

Veiligheid naar een next level

nijwa-volvo-fmx-constructie-cement-mixer

Jouw veiligheid heeft topprioriteit.

De veiligheidsopties van de Volvo FMX zijn verder verbeterd en uitgebreid. Zo beschikt de Volvo FMX nu over Downhill Cruise Control, een systeem dat ongewenste versnelling in afdalingen voorkomt. 

Verder werkt Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go nu bij alle snelheden werkt tot nul km/h. Daarnaast is de Volvo FMX voorzien van een systeem dat verkeersborden herkent.

 

Gratis training bij nieuwe truck

De eerste kilometers zijn goud waard.

Nijwa geeft bij je nieuwe Volvo FMX een gratis trucktraining om volledig vertrouwd te raken met alle ingebouwde techniek die bijdraagt aan zuinig en veilig rijden. 

nijwa-volvo-fmx-chauffeur-dashboard

Deze trucktraining is een goed begin van vele productieve en winstgevende kilometers! Bovendien is deze uitgebreide training goed voor zeven Code 95 punten.

Welke kleur past bij jouw truck?

Wit, rood of een andere lakkleur naar keuze? Een truck is het visitekaartje van het bedrijf. Naast de standaardopties kun je kiezen uit honderden verschillende tinten.

Meer weten over de Volvo FMX?

Onze contactpersonen per vestiging
Sjarno Waninge

Sjarno Waninge

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Richard Slagter

Richard Slagter

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Alex Mutlu

Alex Mutlu

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Harry van Dam

Harry van Dam

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Sjarno Waninge

Sjarno Waninge

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
John Nijzink

John Nijzink

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail
Dennis van Loo

Dennis van Loo

Verkoop Volvo Trucks
Stuur mij een e-mail

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.