Diervriendelijk en duurzaam: waarom Evers Transport kiest voor de Volvo FH LNG en Volvo FH I-Save
Diervriendelijk en duurzaam: waarom Evers Transport kiest voor de Volvo FH LNG en Volvo FH I-Save

Diervriendelijk en duurzaam: waarom Evers Transport kiest voor de Volvo FH LNG en Volvo FH I-Save

Dierenwelzijn is een belangrijk item voor Evers Transport & Logistics. Het bedrijf investeert daarom in kwalitatief hoogwaardig personeel én materieel. “De aanschaf van een Volvo FH LNG en Volvo FH I-Save is een keuze voor duurzaamheid en efficiency.”

Hoe kunnen we dieren zo comfortabel mogelijk van A naar B vervoeren? Evers Transport & Logistics heeft daar veel oog voor. “Voor dierenwelzijn is – terecht – veel aandacht”, zegt directeur Rik Groot Zevert van Evers Transport & Logistics. “Wij willen ons op alle vlakken onderscheiden door kwaliteit te leveren. Met kwalitatief goed geschoold personeel dat weet hoe je met dieren moet omgaan en met kwalitatief hoogwaardige trucks en trailers voor diervriendelijk transport.”

Betrouwbaarheid, veiligheid en reinheid

Evers Transport & Logistics heeft vestigingen in Beltrum en in het Duitse Ahlden. “95% van onze werkzaamheden betreft het vervoer van speenbiggen en varkens in Nederland en Duitsland. We zijn in de hele keten actief: van het vervoer van speenbiggen van de vermeerderaar naar een opfokbedrijf tot het transport van mestvarkens naar de slachterij.”

 In het transport staan betrouwbaarheid, veiligheid en reinheid voorop. “Daarom investeren we in materieel dat aan de nieuwste eisen voldoet. Zo beschikken we over een aantal geïsoleerde vee-opleggers waar de ingaande lucht wordt gefilterd en de temperatuur automatisch wordt geregeld. Dat draagt bij aan diervriendelijk transport.”

LNG is een keuze voor de toekomst

Bij de keuze voor trucks kijkt Evers Transport & Logistics ook nadrukkelijk naar de toekomst. Het bedrijf zet onder meer een Volvo FH 460 LNG 4x2-trekker in. “Iedereen praat over duurzaamheid en ook bij ons is dat een item. Wat kunnen en willen we daarmee? Zo zijn we gaan nadenken over LNG toen één van onze trucks aan vervanging toe was. Diesel zal nog wel even de leidende brandstof blijven in het wegtransport, maar we denken dat het goed is om alvast ervaring op te doen met een alternatief.”

 

Ontdek de Volvo LNG-trucks Nijwa-Evers-Transport-Wietzen-5

Een dieseltruck, maar dan stiller

Evers Transport & Logistics, dat een gemengd wagenpark heeft, koos weloverwogen voor een Volvo LNG truck. Groot Zevert: “Een van de redenen om te kiezen voor Volvo’s LNG oplossing is dat de truck wordt aangedreven door een motor die gebruikmaakt van het dieselprincipe. De truck rijdt net als een dieseltruck, maar dan stiller. Als je een chauffeur in een Volvo LNG truck zou laten stappen zonder dat hij weet dat het een LNG-truck is, dan merkt hij geen verschil. Het vermogen en rijcomfort wijken totaal niet af van een dieseltruck.”

Maut-voordeel in Duitsland

Groot Zevert constateert dat een duurzame transportoplossing hand in hand gaat met financieel voordeel. “Met onze LNG-truck verlagen we de CO2-uitstoot met 20% in vergelijking met een dieseltruck. De Maut-vrijstelling in Duitsland, die tot eind 2023 geldt, maakt het voor ons nu extra aantrekkelijk om te kiezen voor LNG. Met deze truck rijden we zo’n 200.000 kilometer per jaar, waarvan zo’n 90% in Duitsland. Per rit besparen we zo’n 130 euro aan Maut en we maken zo’n vijf à zes ritten per week, dus op jaarbasis levert dat een behoorlijke besparing op.”

Zuinig rijden met Volvo I-Save

Evers Transport & Logistics gaat ook rijden met een Volvo FH 500 I-Save met de zuinige Turbo Compound-motor. “Ook weer een keuze voor de toekomst. Als het gaat om rendementsverbetering, is het brandstofverbruik één van de zaken waar je zelf invloed op hebt. We denken met deze nieuwe Volvo FH een forse besparing te kunnen realiseren. De truck die we vervangen heeft een verbruik van 33 liter per 100 kilometer. Met de nieuwe truck verwachten we het verbruik terug te brengen tot 31 liter per 100 kilometer.”

Ontdek de Volvo FH I-Save

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.