Green machine: de nieuwe Volvo FH van J&A Transport
Green machine: de nieuwe Volvo FH van J&A Transport

Green machine: de nieuwe Volvo FH van J&A Transport

Opvallen door groen te rijden. Eigenrijder Johan Schrör van J&A Transport doet dat letterlijk en figuurlijk met zijn nieuwe Volvo FH die is uitgerust met de zuinige Turbo Compound-motor. “Dat scheelt behoorlijk qua verbruik en uitstoot.”

Als je van rust en groen houdt, moet je in Zweden zijn. Eigenrijder Johan Schrör uit 1e Exloërmond weet er alles van. Hij rijdt voornamelijk voor A.T.O. Logistics: specialist in transport van en naar Zweden.

“Toen ik nog chauffeur in loondienst was, heb ik jarenlang in de Benelux en in Frankrijk gereden. Ik ben heel blij dat ik nu op Scandinavië rijd. De mensen hier zijn gemoedelijk, vrijwel iedereen spreekt goed Engels en laden en lossen gaat altijd snel en soepel. Ook de omgeving is prachtig. Al moest ik in het begin wel wennen aan de soms snel wisselende omstandigheden. Zo schijnt de zon en is er niets aan de hand en zo ligt er ineens 20 centimeter sneeuw en zit je opeens in een compleet witte wereld.”

Opvallen met groen

De nieuwe truck van Johan past perfect in het groene Zweedse landschap. “Als eigenrijder heb ik altijd met groene trucks gereden. Waarom? Als je onderweg om je heen kijkt, zie je vooral witte, rode en blauwe trucks. Groen zag ik niet zoveel en daarom heb ik voor een groene truck gekozen toen ik voor mezelf begon. Dat is inmiddels zeventien jaar geleden. Ik verwacht dat deze Volvo-truck mijn laatste truck is, dus daarom heb ik extra uitgepakt. Ik heb gekozen voor de kleur royal class green metallic. Deze kleur lijkt het meest op de kleur groen van mijn eerste truck als eigenrijder en metallic geeft net dat beetje extra uitstraling.”

“Extra leuk is dat mijn zonen de truck hebben opgebouwd.”

Nijwa_2023_J&A_Transport_1eExloermond-005-bew

Nieuwe truck is een familieproject

Extra leuk: Johan Schrör is de vader van monteurs Ronald en Martin Schrör. Zij zijn allebei monteur bij Nijwa en hebben de opbouw van de truck verzorgd. “We hebben alles zelf gemaakt: van slangenrek en vlonder tot achterbumper”, vertelt Ronald. “Bij de vorige nieuwe truck van mijn vader hielpen we al een beetje mee met de opbouw, maar dit is de eerste truck die we volledig hebben opgebouwd. Ook onze moeder Annette heeft haar steentje bijgedragen met het verven van de wielmoerdoppen. We hebben er met zijn allen heel wat uren aan besteed en het resultaat is er naar. Het is een mooi geheel geworden.”

Spuitwerk

Het spuitwerk is verzorgd in de spuiterij van Nijwa in Beilen. Over letterlijk elk detail is nagedacht. Ronald noemt een voorbeeld: “Onder de dakspoiler staat ‘Volvo’ en bij de achterbumpers ‘FH 500’. We hebben daar een mooi lichtplaatje achter gezet zodat dat in het donker mooi wordt uitgelicht.” Vader Johan is trots: “Het is ontzettend leuk dat mijn beide zoons aan de truck hebben gewerkt. Dat maakt het voor mij extra speciaal.”

Bekijk de Volvo FH Nijwa_2023_J&A_Transport_1eExloermond-014

Groen qua verbruik

De Volvo FH 500 4x2-trekker is voorzien van de zuinige Turbo Compound-motor en een Long Haul Fuel-pakket met brandstofbesparende functies. In vergelijking met zijn voorganger is het verbruik van deze truck een stuk gunstiger, ziet Johan. “Mijn oude truck had een verbruik van 1 op 3. Met mijn nieuwe truck zit ik nu op 1 op 3,6. Dat scheelt dus behoorlijk qua verbruik en uitstoot.”

 

 

Zelf ontdekken hoeveel je kunt besparen met de Volvo FH I-Save?

Plan een proefrit

Flexibiliteit in service

De nieuwe Volvo FH is voor Johan Schrör de derde Volvo-truck als eigenrijder. “Met Nijwa werk ik al net zo lang samen. Het is een flexibele werkplaats waar altijd veel kan. Ik ben gemiddeld vijf dagen per week onderweg, maar dat wisselt nog wel eens. Het is dus soms lastig om al ver van tevoren een afspraak te maken voor een keuring. Bij Nijwa Veenoord hebben ze de flexibiliteit om snel een afspraak in te plannen als ik bel.”

Nijwa_2023_J&A_Transport_1eExloermond-004

Ook interesse in een zuinige en rijk uitgeruste Volvo FH?

Neem contact met ons op

Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.