Keuze voor Volvo FH I-Save: wat levert het op?
Keuze voor Volvo FH I-Save: wat levert het op?

Keuze voor Volvo FH I-Save: wat levert het op?

Boonstra Transport heeft een sterke focus op brandstofefficiency. Dat was reden om te kiezen voor de Volvo FH I-Save met de zuinige Turbo Compound-motor. “De cijfers spreken voor zich: deze truck is 7% zuiniger.”

‘Laten we de aarde gebruiken, en niet misbruiken’. Dat is sinds enkele jaren het motto van Boonstra Transport uit Haulerwijk. “In 2017 namen we de eerste 44-tons elektrische vrachtwagen ter wereld in gebruik”, zegt commercieel directeur Willem Boonstra. “Dat was voor ons aanleiding om in de spiegel te kijken. Welke stappen kunnen we als logistiek dienstverlener nog meer zetten om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te maken?”

Zuinige trucks

De focus op duurzaamheid en energiebesparing leidde tot een heel aantal concrete acties. Zo liggen inmiddels op alle bedrijfspanden zonnepanelen, worden gebouwen verwarmd met aardwarmte, tankt Boonstra Transport CO2-neutrale diesel en is een chauffeurstrainer aangesteld om zuinig rijden te stimuleren. Ook is er geïnvesteerd in nieuwe, zuinige trucks. Boonstra: “Aangezien het grootste deel van onze milieubelasting wordt veroorzaakt door ons rijdend materieel, hechten we hier veel waarde aan. We kopen alleen nog maar voertuigen die bewezen zuinig zijn.”

Duizenden euro's brandstof besparen

Op basis van die visie heeft Boonstra Transport vier Volvo FH I-Save trekkers en containerwagens met de zuinige Turbo Compound-motor aangeschaft. “We zijn begonnen met een demo en die scoorde zeer goed. Reden genoeg om een Volvo FH 460 4x2-trekker in gebruik te nemen en ook die truck doet het uitstekend. De cijfers spreken voor zich: deze truck is 7% zuiniger in vergelijking met zijn voorganger. Dat scheelt jaarlijks duizenden euro’s aan brandstof.”

Ontdek de Volvo FH I-Save Nijwa-Boonstra-Haulerwijk-1

Volvo FH I-Save is de investering waard

De goede ervaring met de eerste Volvo FH I-Save-trekker was reden om nog een trekker te bestellen, evenals twee Volvo FH I-Save 500 6x2-containerwagens. “Met de containerauto noteren we ook 5 tot 7% brandstofbesparing, dus dat ziet er ook prima uit. Onze ervaring is dat investeren in brandstofefficiency zich terugbetaalt. Dat zien we ook aan onze chauffeurstrainer die onze 130 chauffeurs coacht op het gebied van zuinig en veilig rijden. De coach begeleidt chauffeurs op basis van data over hun rijprestaties en het brandstofverbruik. Inmiddels verdient hij zijn eigen salaris ruimschoots terug.”

Ervaar de Volvo FH I-Save zelf!

Boek jouw proefrit

Meerwaarde van Nijwa

Het wagenpark van Boonstra Transport telt nu honderd trucks, waarvan tien Volvo-trucks. Rond de aanschaf van nieuwe Volvo-trucks werkt Boonstra Transport nauw samen met Nijwa Groep. “Een prima partij die met je meedenkt. Dat hebben we ook weer gezien bij de aanschaf van de nieuwe trucks. Zij gaven ons bijvoorbeeld de kans om ervaring op te doen met de demotruck en de positieve testperiode gaf ons de overtuiging om te kiezen voor Volvo FH I-Save.


Nijwa Nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in!

Wij sturen je relevante informatie over de onderwerpen die jou interesseren.

Voer een geldig e-mail adres in.
Door mijn gegevens achter te laten ga ik akkoord met het privacybeleid.